PERSOANE FIZICE –  2% din impozitul pe venit  –

Asociatia Community Aid Romania va invita sa să redirecţionaţi 2% din impozitul pe venit aferent anului 2015 către Community Aid Romania.
Pasul 1. Completează Formularul 230 (dacă în 2015 ai avut venituri din salarii)
Pasul 2. Trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la 25 mai 2016: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).
Dacă doreşti să sprijini şi mai mult cauza noastră, poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţi. Un voluntar Community Aid Romania va veni la sediul tău să ridice formularele şi, ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente.
 
 

PERSOANE JURIDICE – 20% din impozitul pe profit –

20% din impozitul pe profit al companiilor poate fi redirecţionat catre un ONG care sustine o cauza sociala. Pentru a putea fi scazuta din impozitul pe profit aferent anului fiscal 2011, suma redirecţionată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plăţile trebuie făcute până la 31 decembrie.
 
Desi Codul Fiscal permite inca din 2004, ca firmele să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit datorat statului către un ONG, fără nici o cheltuială suplimentară, foarte puţine companii uzeaza de această faciliatate. Suma totală care ar putea fi redirecţionată de către companiile româneşti se ridică la 3-400 milioane de euro anual. « Am studiat un top al primelor 100 de firme cele mai profitabile din Romania si am calculat ca daca toti ar directiona 20% din impozitul pe profit catre o cauza nobila s-ar aduna peste 50 de milioane de euro« spune Gabriel Biriş, avocat specializat in taxe si impozite, dar si partener al casei de avocatură Biriş Goran.
 
Procedura prin care firmele pot redirecţiona o parte din impozitul lor pe profit constă în semnarea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul care reprezintă cauza pe care managerii şi antreprenorii vor să o susţină.
 

DESCARCA FORMULAR

 

TRANSFER BANCAR

Fii parte din magia indeplinirii unei dorinte. Poti face un transfer bancar la urmatoarele conturi:
Cont RON
RO32CECEB31830RON3605531
ONLINE
Suma (RON) : Nume : Prenume : Email :